Jíme, abychom žili, tvořili a ne živořili.

Vepřový kebap Kavarma

Vepřový kebap Kavarma - obrázek

Vepřový kebap Kavarma - obrázek

Určitě si kupte čubricu, jinak to nebude ono! Na tuto à la bulharskou minutku potřebujeme na 2 až 3 porce:

Vepřové maso 153 g (může být bůček), olej 20 g, cibule nebo pórek 240 g, máslo 5 g, kečup 4 g, víno 5 g, petržel 8 g; čubrica koření voňavé 0,1 g; pepř 0,3 g; čerstvé malé pálivé papričky či kozí roh 5 g, suché papriky malé červené pikantní 2 g, sůl asi 3 g.

Maso se nařeže na kostičky, 8 - 10 kousků na 1 porci, usmaží se ve vroucím oleji. Přidává se postupně nadrobno nakrájená cibule, rajčata nebo kečup. Doplní se vínem, čubricí, solí, pepřem. Dusí se na mírném ohni. Před podáváním se posype jemně nakrájenou petrželkou a několika pálivými papričkami.

20.04.2011 11:35:21
porady
Ve zdravém těle zdravý duch a radost.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one