Jíme, abychom žili, tvořili a ne živořili.

Sýrova rýže, výroba panýru

Nový příspěvek - obrázek

Nový příspěvek - obrázek

Do hotové uvařené rýže vmícháme osmažené kostičky panýru na oleji.

Výroba domácího panyru.

1 litr mléka plnotučného přivedeme do var a přidáme lžíci kyseliny citrónové. Sundáme z plotny. Za několik vteřin se vytvoří nažloutlá sraženina, tu cedíme plátýnkem. Pak odstavíme dolní tekutinu a uchováme pro jiná jídla - do polévky, omáčky..

Sraženinu dobře na plátně propláchneme studenou vodou (pláténko upevněte do velkého cedníku). Všechny rohy plátna spojíte v ruce a kroutíte až vymačkáte přebytečnou tekutinu ze sraženiny. Zatížíte v plátýnku závažím na podložce na 6-8 hodin.

Budete mít tvrdý sýr = panýr.

02.05.2011 13:55:13
porady
Ve zdravém těle zdravý duch a radost.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one