Jíme, abychom žili, tvořili a ne živořili.

Sváteční toasty

Sváteční toasty - obrázek

Sváteční toasty - obrázek

Tak - anebo tak: slanina - šunka, máslo - rostlinný tuk, pečení - dušení, osmažení - nasucho, pečené - syrové; apod.

 

4 krajíčky veky, 4 plátky sýra, 4 plátky anglické slaniny, jablko, lžíce másla, olej.

Veku osmáhneme rychle po obou stranách na oleji pár vteřin. Namažeme z jedné strany máslem, na to položíme plátek sýru.

Necháme rychle zapéct v troubě anebo v grilu aj. do roztečení sýru.

Zatím jsem na oleji osmáhli slaninu s jablky, netrhat, opatrně posouvat.

Nyní nazdobíme veky osmahnutou slaninou a kolečky jablka. Jí se teplé, po vychladnutí tvrdne. Kaloricky hodně nabité - tak pozor na tloustnutí.

Totéž jinak - vylepšení pro zdravější kuchyň:

máslo a slaninu vynecháme, místo oleje pečeme na sucho a jablka podusíme na lžičce vody. Veky namažeme rostlinným tukem, nikoliv živočišným. Poklademe kvalitní šunkou aj. bez náhražek a bez tuku, bez dlouhého dušení v kouři - kvalitním salámem, necháte si poradit v obchodě a čtěte nálepky; na to ozdobíte tenkými syrovými anebo podušenými kroužky jablka na trošce vody.

09.03.2009 00:15:46
porady
Ve zdravém těle zdravý duch a radost.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one