Jíme, abychom žili, tvořili a ne živořili.

Houbová rýže

Houbová rýže - obrázek

Houbová rýže - obrázek

Na rozehřátý olej vložíme propranou a odkapanou rýži. Posolíme, okořeníme vašim oblíbeným kořením (kmín, zelené bylinky aj.) a za stálého míchání smažíme do sklovata. Pak přidáme hrst hub.

Můžeme použít:

a) čerstvé očištěné

b) sušené, předem namočené na slabou hodinku.

Dále smažíme asi 5 minut, podlijeme asi dvojnásobkem vody, než bylo rýže (2 hrnky vody na 1 hrnek suché rýže).

Dusíme asi 15 minut a občas ode dna nadzvedneme a podmícháme, aniž zrnka mačkáme nebo lámeme.

07.10.2011 19:42:32
porady
Ve zdravém těle zdravý duch a radost.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one